Zorgeloos op vakantie naar Camping De Hondsrug

Heeft u een vakantie gepland staan op Camping De Hondsrug of wilt u graag reserveren? Dan informeren wij u graag over de recente ontwikkelingen in het kader van het coronavirus en geven antwoord op de meest gestelde vragen. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Is de camping open?

Ja, de camping is geopend. Let op: op last van de overheid moeten toilet- douche- en wasvoorzieningen gesloten blijven to 28 april.

Mocht het onverhoopt zo zijn dat we op last van de overheid niet open mogen en u heeft bij ons gereserveerd, dan nemen we contact met u op.

Waarom moeten de sanitaire voorzieningen dicht?

Het risico is te groot dat het op deze plekken niet lukt om de maatregelen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Geldt deze maatregel ook voor gebouwen waar bijvoorbeeld wasmachines staan?

Ja, de maatregelen gelden voor alle gebouwen waar gasten gezamenlijk gebruik van maken. Dit geldt dus ook voor gebouwen waar wasmachines voor algemeen gebruik staan. Ook die moeten sluiten.

Mag privé sanitair in een toiletgebouw wel open blijven?

Nee, het besluit is om toiletgebouwen te sluiten, ook als het een privé sanitair betreft als onderdeel van een toiletgebouw. Dit zou namelijk betekenen dat voor toegang het toiletgebouw in zijn geheel open moet blijven.

Ons privé sanitair bevindt zich niet in het toiletgebouw en is dus ook geopend voor gasten. De prive sanitair unit staat op de kampeerplaats zelf.

Is het wel toegestaan om chemische toiletten te legen aan de buitenkant van de sanitaire voorzieningen?

Nee, een sanitair gebouw is in z’n geheel gesloten en mag niet gebruikt worden, dus ook niet aan de buitenkant.

Ik heb een vaste plaats / jaarplaats, mag ik hier al naar toe?

Ja, het is vooralsnog toegestaan om – net als andere jaren – de stacaravan al schoon te maken en te onderhouden. Let op: op last van de overheid blijft het sanitairgebouw gesloten. Uiteraard kunt u wel gewoon gebruik maken van uw eigen sanitair. Voor gasten die geen gebruik maken van de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen, zoals bijvoorbeeld gebruikers van een stacaravan, is recreëren wel toegestaan

Vanaf wanneer kan ik een accommodatie huren?

Onze accommodaties zijn beschikbaar vanaf 24 april a.s. Alle accommodaties kunt u online reserveren.

Kan ik bij jullie vakantie vieren?

Uiteraard bent u van harte welkom om uw vakantie te vieren op Camping De Hondsrug. Om eventuele zorgen bij u weg te nemen informeren wij u graag op deze pagina over onze maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Daarbij bieden wij een “zorgeloos boeken” garantie en kunt u uw vakantie kosteloos omboeken mocht dat nodig zijn. 

Zijn alle faciliteiten open?

Op last van de overheid blijven onze toilet- douche- en wasvoorzieningen gesloten. Lees hier meer over de noodverordening: https://www.vrd.nl/coronavirus-in-drenthe/nieuwsoverzicht.html.

Helaas blijft ons eetcafé gesloten, echter is het wel mogelijk om snacks of een maaltijd af te halen. Ook de campingwinkel is geopend voor de vergeten boodschap.

Onze zwembaden blijven vooralsnog gesloten.

In de schoolvakanties organiseren we diverse activiteiten. Om het persoonlijke en fysieke contact tussen gasten en recreatiemedewerkers te beperken zijn alle activiteiten van het recreatieprogramma tot 15 april afgelast.

Uiteraard zijn er in de diverse speeltuinen voldoende speelfaciliteiten voor kinderen.

Is de receptie geopend?

De receptie zal vanaf 1 april t/m 15 april ook aangepaste openingstijden hebben om het fysieke contact zoveel mogelijk te beperken. Zie hiervoor de openingstijden op de app, website of deur van de receptie. Telefonisch zijn we dagelijks bereikbaar van 09.00 – 12.30 en 13.30 – 17.00. Er mogen maximaal 2 personen tegelijk naar binnen.

Wij vragen jullie wel om alleen als het echt niet anders kan de receptie te bezoeken. Bij voorkeur ontvangen wij vragen jullie en/of opmerkingen per e-mail of de chat.

Onze medewerkers werken momenteel individueel, gespreid in tijd en waar kan vanuit huis. Helaas minder persoonlijk en tijdelijk meer digitaal. Houd er dan ook rekening mee dat er mogelijk minder medewerkers beschikbaar zijn om u direct te woord te staan;

Moet u een betaling voldoen? Wij verzoeken u deze zoveel mogelijk per bankoverschrijving te voldoen. Wilt u toch liever naar de receptie komen hiervoor? Houd dan voldoende afstand tot de medewerkers en andere gasten en verricht de betaling bij voorkeur per pin.

Gezien de ernst van de omstandigheden nu, zullen wij eerder dan normaal de toegang ontzeggen wanneer gasten zich niet aan onze richtlijnen houden.

Wat doen jullie om verspreiding van het virus tegen te gaan?

Wij volgen de richtlijnen zoals gesteld door het RIVM en autoriteiten. Daarbij hebben wij een aantal extra maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan, waaronder:

 • Op diverse plaatsen zullen informatieposters worden opgehangen. We verzoeken gasten de eventuele aanvullende aanwijzingen ter plaatse op te volgen.
 • Bij het inchecken schudden wij geen handen, maar wij heten u graag mondeling van harte welkom
 • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.
 • Wij vragen u niet met het hele gezin in te checken, maar met 1 persoon
 • Wij houden minimaal 1,5 meter afstand van onze gasten
 • We hebben extra hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra hygiëne maatregelen genomen rondom schoonmaak.
 • Onze voorkeur gaat uit naar online boekingen en betalingen.

Gedurende uw vakantie vragen we u het landelijke beleid zoals gesteld door het RIVM op te volgen, dat wil zeggen:

 • Hoesten en niezen in uw elleboog of een wegwerpzakdoekje
 • Geen lichamelijk contact in het kader van handen schudden
 • Houd waar mogelijk minimaal 1,5 meter afstand van elkaar  
 • Was regelmatig uw handen met zeep gedurende minimaal 25 seconden

Kom alleen vakantie vieren wanneer u geen griepverschijnselen hebt. Bent u verkouden of heeft u (lichte) klachten? Dan verzoeken we u uw vakantie om te boeken en eerst thuis uit te zieken.

Kan ik mijn vakantie omboeken?

Dat is uiteraard mogelijk. Bij ons kunt u uw vakantie tot 1 dag voor aankomst kosteloos omboeken naar een nieuwe vakantieperiode. Indien u al een aanbetaling heeft gedaan, wordt dit omgezet naar een vakantietegoed dat wordt verrekend met uw nieuwe vakantie.

Voor het omboeken van een vakantie hanteren wij de volgende voorwaarden:

 • Het omboeken van uw vakantie is mogelijk tot 1 dag voor aankomst
 • Het omboeken kan naar een nieuwe periode 1 jaar na de oorspronkelijke vakantieperiode
 • Eventuele hogere kosten voor de nieuwe verblijfsperiode zijn voor eigen rekening

Kan ik mijn vakantie annuleren?

Wanneer een vakantie (last minute) wordt geannuleerd gelden normaliter de reguliere annuleringsvoorwaarden van de RECRON. Echter raakt het coronavirus ons allemaal en bieden we graag een passende oplossing.

Wij bieden u aan om uw vakantie kosteloos om te boeken naar een later moment. Meer informatie over het omboeken van een vakantie kunt u hierboven nalezen.  

Ik heb een vakantie geboekt met een aankomstdatum van 1 mei of later en ik wil annuleren of omboeken, kan dat?

Voor de periode na 1 mei zijn nog geen concrete maatregelen afgekondigd door de officiële instanties. Wij waarderen het enorm als je de ontwikkelingen wilt afwachten. Wij doen er alles aan om de de Hondsrug open te houden en iedereen een aangename vakantie te bieden. Voor eventuele omboekingen met deze aankomstdatum gelden de reguliere omboekingsregels.

Ik woon in een gebied waar ik vanwege maatregelen van de regering niet mag reizen voor vakantie, wat nu?

Hoewel dit een situatie is die in de risicosfeer van de gast ligt, is het wel mogelijk om te boeken naar een andere periode. Meer informatie over het omboeken van een vakantie kunt u hierboven nalezen.  

Van harte welkom op Camping De Hondsrug!

U bent van harte welkom om uw vakantie te vieren op Camping De Hondsrug. Samen doen we er alles aan om de risico’s zoveel mogelijk te beperken en verspreiding van het virus tegen te gaan. We hopen dan ook op uw flexibiliteit, begrip en medewerking om er samen een ongekend vakantieseizoen van te maken!

Meer informatie

Heeft u nog aanvullende vragen over een vakantie op Camping De Hondsrug, neem dan gerust contact met ons op.

Graag tot ziens in Eext!

De vakantie-experts van Camping De Hondsrug