Ontdek De Hondsrug

Camping De Hondsrug ligt midden op de Drentse heuvelrug, ook wel de Hondsrug genoemd. De Hondsrug is een zandrug die zich uitstrekt van Drenthe naar Groningen en is daarmee een van de hoogste gedeeltes van Drenthe. De natuur is afwisselend, ongerept en staat garant voor uren fiets en wandelplezier.

Wandelen en fietsen op de Drentse Hondsrug...

De Drentse Hondsrug is een schitterend gebied om heerlijk te wandelen en fietsen. Of je nu op de verharde paden wilt blijven of liever de zandpaden gaat betreden, je kunt hier uren genieten van de rust en natuur van Drenthe. In de bossen zijn vele kleine vennetjes te vinden en uitgestrekte heidelandschappen.

Tijdens de wandel- en fietstochten kun je langs diverse pittoreske dorpjes komen. Hier kun je uiteraard een pauze inlassen en een welverdiend terrasje pakken. Maak dan gelijk een dorpsommetje en ontdek zelf hoe mooi de Hondsrug is.

Nog hoger op?

De Hondsrug is het hoogste deel van Drenthe, waar je heerlijk van de natuur kunt genieten. Wil je het nog hoger opzoeken, bezoek dan het boomkroonpad. Op dit bijzondere pad loop je tussen de toppen van de bomen door. Zo zie je de bomen eens van een andere kant.

De geschiedenis van de Hondsrug...

De Hondsrug heeft een lengte van wel 70 kilometer en loopt van Emmen tot Groningen. Het hoogste punt van de Hondsrug ligt wel 20 meter boven NAP. De Hondsrug is ontstaan in de ijstijd, waar de ruggen onder een ijsstroom van een ijskap is gevormd. De ruggen bestaan onder andere uit keileem die door het landijs zijn meegevoerd.

Het gebied is ook bekend om zijn keienwegen. Deze keien zijn in de IJstijd vanuit Scandinavie naar het zuiden aangevoerd. De keien werden in de vorige eeuw veelal gebruikt om de wegen te verharden.