Wandelen door de toppen van de bomen over het boomkroonpad

Op een steenworpafstand van camping De Hondsrug ligt het boomkroonpad. Het boomkroonpad is een wandelpad door de toppen van de bomen. Zo zie je de bomen eens van een andere kant. Je kunt de eekhoorntjes en vogels in de bomen nu van wel heel dichtbij bekijken. Ervaar zelf hoe het is om door de boomkruinen te lopen. Rondom het boomkroonpad is ook een hoop te zien en te beleven, bijvoorbeeld een worteltunnel.

Meer dan alleen een boswandeling

Het Boomkroonpad is ook een startpunt voor diverse wandelroutes door de bossen van Gieten-Borger. De boswandelingen zijn van diverse lengtes en bieden voor ieder wat wils. Bij het startpunt bevindt zich een informatiecentrum van Staatsbosbeheer waar je meer kunt lezen over de omgeving.
Heb je even geen zin om te wandelen, laat je dan met de Bospaardentram langs de mooiste plekjes van het bos leiden.

Speciaal voor de kinderen

Staatsbosbeheer heeft ook een worteltunnel gemaakt. De kinderen kunnen niet alleen door de toppen van de bomen lopen, maar ook een stukje onder de grond tussen de wortels van de bomen lopen. Op de Bosweide of in het Lorkenspeelbos kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Ze mogen bijvoorbeeld hutten bouwen of broodjes bakken. Niets moet, alles mag.

Het Boomkroonpad is het ideale dagje uit in de natuur, zo vanaf de camping. Wil je meer weten over het Boomkroonpad, informeer dan bij de receptie van de camping of bekijk de website van Staatsbosheer.