Kamperen midden op het Unesco Geopark de Hondsrug

3Kamperen op Camping de Hondsrug is bijzonder. Maar nu de Hondsrug officieel door Unesco is toegevoegd aan de lijst van geologisch erfgoed, maakt dit je vakantie wel heel bijzonder.

Geopark de Hondsrug vertelt het verhaal van het landschap van Oost-Drenthe. Hoe 150.000 jaar geleden een onvoorstelbare ijsmassa alles platwalste wat op zijn weg kwam. Hoe ijs en smeltwater het gebied tussen Groningen en Coevorden kneedden en boetseerden tot heuvelruggen en beekdalen. Toen alle ijs gesmolten was, lagen er vier kaarsrechte keileemruggen door het Drents-Groningse landschap. Een uniek geologisch verschijnsel dat het Hondsruggebied tot Geopark maakte.
Dit geologisch erfgoed bepaalde de manier waarop natuur en cultuur zich konden ontwikkelen.
Het geeft het gebied een identiteit die het onderscheidt van andere. Daar zijn wij erg trots op en willen we je graag laten zien.

Op expeditie tijdens je vakantie

4Op Geopark de Hondsrug worden diverse expedities georganiseerd. Tijdens deze expedities wordt het verhaal verteld over het ontstaan van het Geopark. Er zijn nu al 8 verschillen expedities, zoals:

  • Kunst: ontdek de inspiratiebron van grote namen zoals Van Gogh, Van Drielst en Liebermann.
  • Veen: ontdek de plekken waar nog de onmetelijke wijdsheid van de Drentse venen is te zien.
  • IJstijd: ontdek wat de ijstijd teweeg heeft gebracht en zie de gevolgen van de ijstijd.
  • Prehistorie: ontdek de mooiste hunebedden en grafheuvels uit de prehistorie.

Wil je meer weten over de expedities, bezoek dan de website van Geopark de Hondsrug.

Combineer historie en cultuur met een kampeervakantie bij Camping de Hondsrug

Tussen de expedities door adviseren wij je tot rust te komen en te genieten van je vakantie. En waar kan dat beter dan op Camping de Hondsrug? Neem een verfrissende duik in één van onze zwembaden, ga lekker uit eten in ons eetcafé of doe mee met het recreatieteam.

Impressie over Geopark de Hondsrug in 6 minuten