Nationaal Park de Drentsche Aa

Camping de Hondsrug ligt te midden van een aantal Nationale Parken, waaronder de Drentsche Aa. Het stroomdallandschap van het Nationaal Park de Drentsche Aa vormt een schilderachtige afwisseling op het toch al zo gevarieerde Drentse landschap. Dolend door de bossen en over de hei vind je de vennen en hunebedden die Drenthe zo eigen zijn. Dagelijks trekt de schaapherder met zijn schaapskudde over de hei, misschien kom je hem nog wel tegen.

Wandelen, fietsen en paardrijden...

In het Drentsche Aa zijn veel wandel-, fiets- en paardrijmogelijkheden. Er zijn vele routes uitgezet die variëren in lengte, zodat er voor iedereen een mooie route tussen zit. Het wel bekende Pieterpad is een wandelroute van Pieterburen in Groningen tot de Sint-Pietersberg in Limburg. Een gedeelte van deze route loopt door de Drentsche Aa, je kunt dus ook een gedeelte van deze wandelroute gaan volgen. Tevens liggen in dit gebied diverse leuke themaroutes, zoals de 'knapzakroutes' en archeologische wandelroutes.

Speciaal voor kinderen is er ook een kinderfietsroute uitgestippeld. Deze route loopt door het natuurgebied, waarbij de kinderen op zoek kunnen gaan naar de Zilveren Dolk. Dat maakt fietsen voor kinderen nog spannender en leuker!

Actief op pad...

...zo vanaf de camping. De Drentsche Aa grenst aan de camping, dus je fietst of wandelt zo de natuur in!

Wil je meer weten over de Drentsche Aa, bezoek dan de website www.drentscheaa.nl.